Продавець AGRO-LANDING розвиває свій бізнес на Prom.ua 8 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
5059 відгуків
Посадіть свій майбутній врожай цієї осені разом з нами!
вул. Богданівська, 44, Львів, Україна
+380 (96) 003-54-54
+380 (95) 193-91-11
AGRO-LANDING

Карамелізовані яблука -  Прості рецепти приготування

Карамелізовані яблука -  Прості рецепти приготування

Коли приходить пора збирати яблучний врожай, виникає питання, а що ж робити з усім цим добром? Варіації тут численні: компоти, соки, варення, запіканки, карамелізовані яблука тощо. 

Що стосується останнього, то цей варіант, мабуть, є найбільш універсальним, оскільки з карамелізованих яблук можна приготувати як безліч інших страв, так і просто вживати їх як десерт.

 

Що таке карамелізовані яблука

Карамелізовані яблука - це всім відома страва, що походить з дитинства кожного з нас. В її основі лежить приготування яблук цілими, або кусочками методом обсмажування у карамельному сиропі. Оскільки існує безліч різних способів їхнього приготування, то сам процес і склад інгредієнтів можуть відрізнятися в залежності від рецепту.

Загалом, який би варіант ви не обрали, у кожному випадку на яблуках, що обсмажуються в цукровому сиропі, утворюється глянцева та красива скоринка. Тож пропонуємо вам ознайомитися з різними способами приготування цієї солодкої страви. 

 

Приготування карамелізованих яблук для начинки пиріжків, шарлотки, штруделя та інших страв

Карамелізовані яблука дуже часто використовують для начинки пиріжків, шарлотки, штруделя тощо. Якщо правильно розрахувати всі пропорції та техніку, то вийде дуже смачний результат. 

Отож, давайте розглянемо більш детально як карамелізувати яблука для пиріжків та інших страв.

 

Інгредієнти

Для приготування карамелізованих яблук вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • Яблука великих розмірів - 4-6 штук.
  • Вершкове масло - 200-250 грам.
  • Цукор - 1 стакан.
  • Кориця - 0,5 ч.л. 

 

Покрокова інструкція з приготування

Покрокова інструкція про те, як карамелізувати яблука для штруделя не складна і включає в себе лише кілька етапів:

  1. Яблука спочатку варто ретельно помити та нарізати кубиками або невеликими прямокутниками. Шкірку знімати не потрібно, достатньо лише видалити кісточки і насіннєві кишені. 
  2. На розігрітій сковороді розтопіть вершкове масло. Поступово додавайте цукор, ретельно перемішуючи дерев’яною лопаткою.
  3. Помішувати лопаткою потрібно до того моменту, поки отримана суміш не стане світло-коричневого або золотистого кольору. 
  4. Після цього варто додати нарізані яблука. Це потрібно робити дуже обережно та слідкувати, щоби кожен шматочок покрився цукровим сиропом. 
  5. Далі ми рекомендуємо посипати корицею та продовжувати перемішувати, тушкуючи на невеликому вогні протягом 5 хвилин.
  6. Щоби визначити готовність десерту, можна скористатися зубочисткою. Яблука мають бути м’які, але не повинні розвалюватися. 
  7. Коли яблука приготувалися, знімаємо їх з вогню та даємо час, щоби охолонути.

 

Приготування карамелізованих яблук цілими

Ще один чудовий спосіб приготування карамелізованих яблук - це приготувати їх цілими. Цей десерт виходить дуже цікавим і його так обожнюють як дорослі, так і діти. 

 

Інгредієнти

Для приготування карамелізованих яблук цілими вам знадобляться стандартні інгредієнти, а саме:

  • Невеликі яблука - 5 штук.
  • Вода - 200 грам.
  • Цукор - 400 грам.
  • Вершкове масло - 1 ст.л.

 

Покрокова інструкція з приготування

Отож, як правильно карамелізувати яблука цілими? 

  1. Добре помийте яблука, ретельно видаляючи з них восковий наліт.
  2. Видаліть хвостики яблук та вставте дерев’яні шпажки гострим кінцем всередину. 
  3. Налийте в каструлю воду, додайте цукор та підігрійте.
  4. Коли сироп закипить, додайте туди також вершкове масло. 
  5. Постійно помішуйте сироп до тих пір, поки він не набере жовтого відтінку. 
  6. Після цього зменшіть вогонь на мінімальний та поступово занурюйте у сироп цілі яблука, щоби він покрив кожен фрукт. 
  7. Тушити яблука у сиропі потрібно впродовж 5-10 хвилин. Далі їх варто витягнути та покласти на решітку, щоби лишній сироп зміг стекти.
  8. Коли яблука охолонуть, їх можна прикрасити будь-яким допінгом та посипати кокосовою стружкою.

Цікаво! Якщо під час варіння у сироп додати червоний барвник, то ви отримаєте яблука дуже соковитого червоного кольору. 

 

Приготування карамелізованих яблук: Китайський рецепт

Китайський рецепт приготування карамелізованих яблук відрізняється від класичних, перш за все, додатковими інгредієнтами. Зокрема, тут використовують крохмаль, лимонний сік, рослинну олію та білки яйця. Крім цього, китайська технологія приготування складається одразу з двох термічних обробок. 

 

Інгредієнтикарамелізовані яблука

При приготуванні карамелізованих яблук за китайським рецептом використовують наступні інгредієнти:

  • Яблука - 5-6 штук.
  • Яєчні білки - 2 штуки.
  • Цукор - 200 грам.
  • Рослинна олія - 100 грам.
  • Крохмаль - 100 грам.
  • Лимонний сік - 1 ст.л.
     

Покрокова інструкція з приготування

Карамелізовані яблука за китайським рецептом вийдуть дуже смачними та незвичайними, якщо дотримуватися всіх кроків їхнього приготування:

  1. Добре помийте яблука, зніміть шкірку, видаліть насіння та наріжте їх кусочками приблизно по 2 см.
  2. Яєчні білки збийте разом з лимонним соком.
  3. Нагрійте на сковороді 50 грам рослинної олії.
  4. Обваляйте яблука у крохмалі, далі занурте їх у білок та швиденько обсмажте в олії, щоби з усіх сторін утворилася хрумка скоринка. 
  5. Після цього викладіть яблука на пергамент, щоби забрати зайвий жир.
  6. На іншій сковороді розігрійте решту олії та додайте сюди цукор.
  7. Коли отриманий сироп набуде жовтого відтінку, обсмажте в ньому яблука до золотистого кольору.
  8. Витягніть приготовані яблука з сиропу за допомогою шумовки.
  9. Після того, як вони трохи охолонуть, їх можна посипати кунжутом або цедрою апельсина.

 

Приготування карамелізованих яблук на рослинній олії

У більшості рецептів карамелізовані яблука готують за допомогою вершкового масла. Воно досить ніжне та дає приємний аромат. Проте для цього також можна використовувати і рослинну олію. Головне, правильно розрахувати всі пропорції.

 

Інгредієнти

Для приготування карамелізованих яблук на рослинній олії використовують майже ті ж самі інгредієнти, що й у китайському рецепті. Так, вам знадобиться:

  • Яблука - 4-6 штук.
  • Яєчні білки - 2 штуки.
  • Картопляний крохмаль - 70 грам.
  • Рослинна олія - приблизно 150 грам.
  • Цукор - 250 грам.
  • Лимонний сік.

 

Покрокова інструкція з приготування

Приготування карамелізованих яблук з використанням рослинної олії хоч і вимагаєте трохи більше часу, проте не вирізняється своєю складністю:

  1. Добре помийте яблука, очистіть їх від шкірки та насіння. Наріжте невеликими кубиками. За бажанням можете додати сюди лимонний сік.
  2. В окремій посудині збийте білки з картопляним крохмалем. Обваляйте в отриманій суміші яблука.
  3. Добре нагрійте 100 грам рослинної олії на пательні. Обсмажте у ній яблука з обох сторін.
  4. На другій пательні розігрійте ще 3 столові ложки рослинної олії та додайте до неї цукор.
  5. Обсмажте яблука ще раз у цукровому сиропі до отримання золотистої скоринки. 


Інструкція з приготування карамелізованих яблук в мультиварці

Вище ми з вами вже розглянули, як карамелізувати яблука на сковороді. Тепер пропонуємо вам ознайомитися із рецептом приготування карамелізованих яблук у мультиварці.

 

Інгредієнти

Для приготування карамелізованих яблук в мультиварці, крім самої мультиварки, вам знадобиться також:

  • Яблука - 500 грам (обирайте тверді сорти яблук, такі як Останкіно, Валюта чи КВ-109 ).
  • Вершкове масло - 50 грам.
  • Цукор - 50 грам.

 

Покрокова інструкція з приготування

Багато хто обирає саме цей спосіб приготування карамелізованих яблук, оскільки він досить простий і не займає багато часу:

  1. Помийте, почистіть яблука. Видаліть з них усі кісточки та поріжте на невеликі кусочки.
  2. Увімкніть мультиварку на режим “Випічка”.
  3. Покладіть у неї вершкове масло, а коли воно розтопиться, додайте до нього цукор.
  4. В отриманий сироп покладіть нарізані яблука та запікайте їх до отримання золотистої скоринки.

Карамелізовані яблука, приготовані у мультиварці на смак майже нічим не відрізняються від приготованих за класичним рецептом. Головне, не перепекти яблука, щоби вони не розвалювалися. 


Висновок

Як ви можете побачити, з яблук можна приготувати безліч цікавих страв, зокрема й дуже солодких десертів, начинок, основних блюд тощо. Головне, правильно підібрати відповідний сорт яблук під конкретний рецепт.

Сама технологія приготування карамелізованих яблук не важка, і якщо послідовно дотримуватися всіх кроків, то в результаті ви гарантовано отримаєте неймовірно корисну смакоту для всієї родини!

Більше цікавих ідей рецептів та порад ви знайдете у нашому блозі. Зокрема, пропонуємо вам ознайомитися про з нашею статтею Шкаралупа яєць як добриво. Також пропонуємо розглянути наш каталог товарів, де ви можете купити саджанці малини та багато іншого.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner